Lukeší desatero nedoporučených potravin

21. listopad 2012 | 17.52 | rubrika: Pro zdraví

Sestaveno na podkladě zkušeností občanů Boskovicka, kteří jsou starší 85 let a jsou soběstační, kteří se neřídí dle reklam a nečtou "odborné” časopisy a tisk typu AHA, BLESK, SPY a jiné. 


   1. Nekonzumujte cizokrajné ovoce: kiwi, mandarinky, pomeranče atd. (jen v omezeném množství). Dováží se nezralé, dozrávají bez sluníčka, obsah vitamínů je minimální, zato obsah organických kyselin maximální. Odvápňují a při značné konzumaci způsobují osteoporózu.
   2. Kupované jahody z ciziny obsahují oparové viry a způsobují afty a žloutenku typu A.
   3. Nejezte nic, co obsahuje kyselinu citrónovou, která je z organických kyselin nejagresivnější. Dává se do všech limonád, kromě čisté vody (pouze originální Coca-cola a Pepsi-cola jsou konzervovány kyselinou fosforečnou). Je i ve spoustě potravin a bonbónech. Odvápňuje organismus – způsobuje křeče svalů a leptá sliznice, které pak snadno propouští infekční viry a bakterie.
   4. Nesmažte na oleji pro jeho nízký stupeň přepalu a vznik dioxinů při opakovaném smažení ve fritézách.
   5. Nepoužívejte margariny – umělé tuky. Máslo je zdravější. Žádná kráva své telátko neotráví – to raději zdechne, ale člověk člověka pro pár mincí otráví postupně, jak potkana.
   6. Nejezte jogurty s dlouhou dobou trvanlivostí. Jsou plné konzervantů a jsou mrtvé. Pak musíte kupovat ACTIVII, která má položivé bakterie.
   7. Nejezte ve větším množství tavené sýry a uzeniny. Obsahují rychlosoli a ty štěpí sirné můstky v kolagenu a elastinu v cévách, šlachách a kloubech.
   8. Nekonzumujte pražené arašídy – obsahují jedovaté aflatoxiny. Dále chipsy pro opakovaný olejový přepal.
   9. Nejezte pečivo uskladněné v igelitu. Již po 3 hodinách na něm začíná růst plíseň Candida albicans.
   10. Nekonzumujte ve větším množství vlašské ořechy, nedozrálé banány, dlouze vyluhovaný černý čaj – pro velký obsah tříslovin, které rovněž na sebe vztahují vápník s hořčíkem. 


   DOPORUČENÉ POTRAVINY jsou ty, které jedli Vaši předkové, kteří se dožili nejvyššího věku a nepotřebovali žít v domově důchodců. Pokud Vás nevyměnili v porodnici, máte to dáno geneticky do vínku.

žádné komentáře | přidat komentář | hodnocení: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 | 0.00 (0x)

Dr. Petr Lukeš

21. listopad 2012 | 17.51 | rubrika: Pro zdraví

B o s k o v i c e (Jim) - Oblíbený pediatr, specialista na čínskou medicínu Petr Lukeš odešel do důchodu. Na začátku března svou boskovickou pediatrickou praxi předal a svůj důchod zahájil lyžováním v Alpách. Práce má přesto nad hlavu. Jeho velký celoživotní koníček – čínská medicína – dnes nabývá na významu. Řada lidí se vyhýbá alopatické (klasické, školské) medicíně, nechce brát léky,

žádné komentáře | přidat komentář | hodnocení 1 (2x) | přečteno: 118x

Éčka

10. březen 2010 | 14.42 | rubrika: Pro zdraví

Přísady do potravin

žádné komentáře | přidat komentář | přečteno: 70x

Kopřiva

12. prosinec 2009 | 09.13 | rubrika: Pro zdraví

1080

Kopřiva je moje nejoblíbenější bylinka. Kromě jižní Afriky a polárních oblastí se vyskutuje v podstatě všude na světě.

Obsahuje řadu důležitých látek (vitamíny a minerály, které si bere z půdy a soustřeďuje je ve svých listech), které tělo pročistí, odvodní,

žádné komentáře | přidat komentář | hodnocení 1 (3x) | přečteno: 119x

Aromaterapeutická masáž

11. leden 2009 | 18.11 | rubrika: Pro zdraví

epilation

Kromě inhalací, obkladů či koupelí je aromaterapeutická masáž výborným prostředkem, jak propojit léčivou sílu rostlin a dotyku. Molekuly vhodně zvoleného esenciálního oleje totiž na člověka působí prostřednictvím dýchacích orgánů a zároveň jsou vstřebávány pokožkou. Z obou míst se přes kapiláry dostávají přímo do krevního oběhu. V kombinaci s masážními pohyby na naše tělo působí blahodárně a dokáží navodit pocit emocionální pohody a svěžesti. Masáž je jemná a uvolňujících, jsou v ní skloubeny prvky klasické i reflexní masáže.

žádné komentáře | přidat komentář | přečteno: 76x

Masáž

3. leden 2009 | 22.36 | rubrika: Pro zdraví

massage

Masáž je nestarší léčebná metoda na světě, která vznikla přirozenou potřebou dotyku a zjištěním, že takový dotyk přináší nejen příjemné pocity, ale dokáže tělo uvolnit, aktivovat či přispívat k jeho zdraví.