Celer

27. květen 2014 | 18.44 | rubrika: Pro zdraví

Celer může být konzumován syrový, může být přidáván do salátů, ale také může být součástí vařených jídel. Velkou výhodou této zeleniny je, že na rozdíl od ostatních druhů zeleniny, velice dobře snáší vysoké teploty, proto se tolik neničí vitální látky.

Listy celeru jsou
žádné komentáře | přidat komentář | hodnocení 1 (1x) | přečteno: 64x

Síla myšlenek

16. únor 2014 | 15.41 | rubrika: Pro zdraví

Vědci dokázali, že naše myšlenky mohou způsobovat genetické změny

S přibývajícími důkazy o tom, že cvičení mysli nebo aplikace určitých režimů vědomí může mít pozitivní vliv na naše zdraví, se vědci snaží přijít na to, jak tyto praktiky fyzicky ovlivňují tělo. Nová studie výzkumníků z Wisconsinu, Španělska a Francie přináší první fakta o molekulárních změnách v těle následujících

komentáře (2) | přidat komentář | hodnocení 0.00 (0x) | přečteno: 77x

Gersonův zázrak, jedlá soda

25. únor 2013 | 15.51 | rubrika: Pro zdraví

Dokument o alternativní léčbě rakoviny pomocí specifické výživy rostlinou stravou a určitých dalších (nenásilných) technik. Je to tzv. "gersonova terapie".

(české titulky)

A ještě jedna velice prospěšná informace: Italský doktor onkolog Dr. Simoncini (www.curenaturalicancro.com) s úspěchem již řadu let používá pro úplné vyléčení pacientů a tedy zahubení rakoviny v lidském těle jedlou sodu (soda bicarbona), která již po několika dnech či týdnech užívání prokazatelně bezezbytku umoří a zcela zahubí veškeré rakovinové nádory v lidském těle. Je to dáno faktem, že rakovina - jinak pandemická houba či plíseň rodu Candida, obecně miluje kyselé prostředí a v něm také prosperuje a hojně bují, naopak zásadité prostředí jí moří a ničí.

Léčba jedlou sodou zmenšuje nádory

13.05.2011 21:28 

Allison Biggar

Jedlá soda je už odedávna používána pro mnoho účelů: například odstraňuje zápachy v chladničce, pomáhá čistit koberec nebo vybělit zuby. Avšak jen málo lidí ví něco o tom, že může být využita i jako účinný alternativní lék v případě rakoviny. Tato metoda se osvědčila především u rakoviny krku, tlustého střeva, střev a oblasti konečníku. Pokud navíc tento způsob léčby porovnáme s přemrštěnými náklady na chemoterapii nebo ozařování, pak léčba jedlou sodou nás nestojí prakticky nic. A navíc je to humánní a neinvazivní metoda – což nikdy nemůžeme tvrdit o běžných způsobech léčby rakoviny. To nejhorší, co by se mohlo stát v případě léčby sodou, je žádný účinek. A už jen to je velké plus, pokud vezmeme v potaz ničivost běžných léků nebo operací, používaných při léčbě rakoviny, kdy dochází k poškozování imunitního systému a tělo se dostává do stavu těžkého šoku.

žádné komentáře | přidat komentář | hodnocení 1.69 (26x) | přečteno: 5.709x

Lukeší desatero nedoporučených potravin

21. listopad 2012 | 17.52 | rubrika: Pro zdraví

Sestaveno na podkladě zkušeností občanů Boskovicka, kteří jsou starší 85 let a jsou soběstační, kteří se neřídí dle reklam a nečtou "odborné” časopisy a tisk typu AHA, BLESK, SPY a jiné. 


   1. Nekonzumujte cizokrajné ovoce: kiwi, mandarinky, pomeranče atd. (jen v omezeném množství). Dováží se nezralé, dozrávají bez sluníčka, obsah vitamínů je minimální, zato obsah organických kyselin maximální. Odvápňují a při značné konzumaci způsobují osteoporózu.
   2. Kupované jahody z ciziny obsahují oparové viry a způsobují afty a žloutenku typu A.
   3. Nejezte nic, co obsahuje kyselinu citrónovou, která je z organických kyselin nejagresivnější. Dává se do všech limonád, kromě čisté vody (pouze originální Coca-cola a Pepsi-cola jsou konzervovány kyselinou fosforečnou). Je i ve spoustě potravin a bonbónech. Odvápňuje organismus – způsobuje křeče svalů a leptá sliznice, které pak snadno propouští infekční viry a bakterie.
   4. Nesmažte na oleji pro jeho nízký stupeň přepalu a vznik dioxinů při opakovaném smažení ve fritézách.
   5. Nepoužívejte margariny – umělé tuky. Máslo je zdravější. Žádná kráva své telátko neotráví – to raději zdechne, ale člověk člověka pro pár mincí otráví postupně, jak potkana.
   6. Nejezte jogurty s dlouhou dobou trvanlivostí. Jsou plné konzervantů a jsou mrtvé. Pak musíte kupovat ACTIVII, která má položivé bakterie.
   7. Nejezte ve větším množství tavené sýry a uzeniny. Obsahují rychlosoli a ty štěpí sirné můstky v kolagenu a elastinu v cévách, šlachách a kloubech.
   8. Nekonzumujte pražené arašídy – obsahují jedovaté aflatoxiny. Dále chipsy pro opakovaný olejový přepal.
   9. Nejezte pečivo uskladněné v igelitu. Již po 3 hodinách na něm začíná růst plíseň Candida albicans.
   10. Nekonzumujte ve větším množství vlašské ořechy, nedozrálé banány, dlouze vyluhovaný černý čaj – pro velký obsah tříslovin, které rovněž na sebe vztahují vápník s hořčíkem. 


   DOPORUČENÉ POTRAVINY jsou ty, které jedli Vaši předkové, kteří se dožili nejvyššího věku a nepotřebovali žít v domově důchodců. Pokud Vás nevyměnili v porodnici, máte to dáno geneticky do vínku.

žádné komentáře | přidat komentář | hodnocení: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 | 0.00 (0x)

Dr. Petr Lukeš

21. listopad 2012 | 17.51 | rubrika: Pro zdraví

B o s k o v i c e (Jim) - Oblíbený pediatr, specialista na čínskou medicínu Petr Lukeš odešel do důchodu. Na začátku března svou boskovickou pediatrickou praxi předal a svůj důchod zahájil lyžováním v Alpách. Práce má přesto nad hlavu. Jeho velký celoživotní koníček – čínská medicína – dnes nabývá na významu. Řada lidí se vyhýbá alopatické (klasické, školské) medicíně, nechce brát léky,

žádné komentáře | přidat komentář | hodnocení 1 (2x) | přečteno: 118x

Éčka

10. březen 2010 | 14.42 | rubrika: Pro zdraví

Přísady do potravin

žádné komentáře | přidat komentář | přečteno: 70x

Kopřiva

12. prosinec 2009 | 09.13 | rubrika: Pro zdraví

1080

Kopřiva je moje nejoblíbenější bylinka. Kromě jižní Afriky a polárních oblastí se vyskutuje v podstatě všude na světě.

Obsahuje řadu důležitých látek (vitamíny a minerály, které si bere z půdy a soustřeďuje je ve svých listech), které tělo pročistí, odvodní,

žádné komentáře | přidat komentář | hodnocení 1 (3x) | přečteno: 119x

Aromaterapeutická masáž

11. leden 2009 | 18.11 | rubrika: Pro zdraví

epilation

Kromě inhalací, obkladů či koupelí je aromaterapeutická masáž výborným prostředkem, jak propojit léčivou sílu rostlin a dotyku. Molekuly vhodně zvoleného esenciálního oleje totiž na člověka působí prostřednictvím dýchacích orgánů a zároveň jsou vstřebávány pokožkou. Z obou míst se přes kapiláry dostávají přímo do krevního oběhu. V kombinaci s masážními pohyby na naše tělo působí blahodárně a dokáží navodit pocit emocionální pohody a svěžesti. Masáž je jemná a uvolňujících, jsou v ní skloubeny prvky klasické i reflexní masáže.

žádné komentáře | přidat komentář | přečteno: 76x

Masáž

3. leden 2009 | 22.36 | rubrika: Pro zdraví

massage

Masáž je nestarší léčebná metoda na světě, která vznikla přirozenou potřebou dotyku a zjištěním, že takový dotyk přináší nejen příjemné pocity, ale dokáže tělo uvolnit, aktivovat či přispívat k jeho zdraví.